Archachatina marginata er en populær snegleart som finnes i mange varianter (ovum, suturalis, eduardi, egregia, candefacta m.fl.).

Opprinnelse: Vest-Afrika

Utseende: Avrundet skallspiss (apex)(i likhet med alle Archachatina-arter), stor fargevariasjon både på kropp og skall. Fin struktur i skinnet (i likhet med alle Archachatina-arter)

Størrelse: 10-17cm, avhengig av variant

Temperatur: 25-28 grader på dagen. Kan ha lavere nattetemperatur, men svingninger er uheldig for evt. egg.

Formering: Kjønnsmodne rundt 9mnd.alder. Legger gjennomsnittlig 8 egg per gang (kan variere mellom 3 og 16). Eggene er store; hele 2cm, og det tar gjerne over en måned før de klekkes.

Alder: Gjennomsnittlig 5 år, men kan bli 10 år gamle.

De setter stor pris på å ha en vanndam i sneglariet, eller til og med et vannfall.

Petsnails.co.uk

Info til importsøknad

Denne arten ble importert til Tyskland allerede i 1935. De senere år har den vært en av de aller mest populære artene i sneglehobbyen over hele Europa. En av årsakene er det realtivt lave antall egg pr. parring (3-16 egg pr. individ). Spredning er derfor langsom og begrenset til fuktige tropiske områder. Til tross for populariteten er det ikke rapportert ett eneste europeisk tilfelle av overlevelse i det fri. For å trives og formere seg skal de ha rundt 25grader over lengre tid samtidig som luftfuktigheten ikke faller under 70%. Slike forhold har vi ikke i Norge. Kjent for å være bærer at en parasitt som kan være skadelig for mennesker, men dette gjelder viltfangede eksemplarer. Risikoen for mennesker er hovedsakelig forbundet med spising av rå, viltfangede snegler. Ettersom søknaden gjelder import av snegler fra europeisk oppdrett for hobbyhold, er det ingen risiko for spredning av denne parasitten.

DSC_0277

Archachatina marginata suturalis, sølvgrå kropp

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s