Opprinnelse: Florida, USA. Introdusert flere steder for å bekjempe Achatina fulica, noe som fungerte dårlig. Den foretrekker mindre snegler, noe som gikk hardt utover bestandene av lokale sjeldne snegler bl.a. på Hawaii. På grunn av dette er det innført strenge restriksjoner på handel og eksport av arten, og den er derfor svært vanskelig å få tak i.

Særtrekk: Trenger god luftsirkulasjon og renhold. Takler mugg dårlig. Bør holdes hver for seg både p.g.a. risiko for kannibalisme og fordi tetthet av snegler kan hindre formering. De må ha konstant tilgang på vann fordi de drikker mye.

Luftfuktighet: Høy (men uten å redusere luftsirkulasjon)

Temperatur: 25*C

Foring: Voksne 2-3 ganger i uken, unger oftere. De foretrekker de fleste andre arter foran Achatina, men det er mulig å få dem til å spise små unger. Favoritten ser ut til å være Cepaea sp. De spiser vanligvis ikke annen kalk enn den de får i seg når de sluker hele byttedyr, så det anbefales å fore med små snegler. Større byttedyr fortærer de ved å stikke hodet inn i skallåpningen. Hos større arter spiser de bare innmaten, ikke selve foten.

Alder: 2-4 år

Størrelse: 5cm langt skall, svært elastisk kropp.

Formering: Legger 9-35 egg, gjerne under trerøtter eller steiner, som klekkes etter en måned. Parring trigges av heving av temperatur og luftfuktighet etter kalde/tørre perioder (som ikke må strekkes over flere uker) og rikelig med mat. Sneglene bør holdes i hver sine terrarium utenom parring for å unngå kannibalisme. På samme måte bør ungene skilles i mindre grupper etter klekking. Kjønnsmodne etter

Kilde: Snailworld.eu