Achatina immaculata var. panthera

A. immaculata kommer fra det sørøstlige Afrika. Mønster og farge på skall og kropp kan variere veldig, og den kan derfor være vanskelig å skille fra andre arter av afrikansk kjempesnegl. Varianten som kalles panthera er tilbøyelig til å spise på andre snegler og skal derfor ikke holdes sammen med andre snegler. Denne varianten er til forveksling lik A. fulica, men skilles fra denne med sin rosa «leppe» (på undersiden av skallet, der kroppen kommer ut).

Størrelse: Skallet kan bli opptil 16cm langt, men rundt 14 cm er gjennomsnittet i fangenskap, men det er ulikt for de ulike variantene. Den vokser svært fort under riktige forhold, og mest det første året.

Alder: ?

Formering: De legger 20-150 egg pr. snegl pr. parring. Sneglene kan oppbevare sperm i kroppen til senere, så selv om du har hatt en enslig snegl over lang tid, kan den legge befruktede egg. For å hindre at eggene klekkes, kan de legges i fryseren, knuses og så kastes.

To Achatina immaculata (var. panthera) parrer seg

PetSnails

»

  1. […] på andre språkTropiske sneglerAchatina fulicaAchatina reticulataAchatina immaculata – Sørafrikansk kjempesneglAchatina iredaleiAchatina achatina […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s