Opprinnelse: Tyrkia, Sørøst-Europa og Israel. Introdusert til bl.a. Frankrike. Nordligste rapporterte forekomst er like utenfor Paris (2010). Den er også introdusert til Østerrike der den har etablert seg sør for Wien. Arten samles fra naturen for å spises, men det drives ikke oppdrett av den. Har ikke klart å etablere seg i Sveits.

Foreløpige undersøkelser tilsier at den ikke trives like lett som sine slektninger H. aspersa, men det kan skyldes manglende kunnskap. Krever høyere luftfuktighet enn sine slektninger.

Størrelse: 3-6cm

Kilder:
The Living World of MolluscsAnimalBase

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s