Perfekt for barnehagebarn (og andre)! Raskere, tøffere og mindre krevende enn de fleste andre snegler. Fullvoksne snegler tåler også hardhendt behandling av små barnefingre.

Denne sneglen finnes bare på Madeira (Portugal). De blir ca 3cm store og tilbringer dagen under vissent løv og steiner, men er gjerne framme på dagtid hvis det er fuktig og mye mat. Skallet er mørkebrunt og riflete, og kroppen blågrå. De spiser grønne og visne planter. I motsetning til de fleste andre snegler, foretrekker de salatblader foran agurk, men de spiser det meste. Temperaturen bør være mellom 16 og 30 grader, med en luftfuktighet rundt 65%. De trives bedre sammen med mine norske snegler enn med de tropiske.

Mine ankom i mai 2012. Etter 4år vil jeg påstå at disse er de aller enkleste sneglene jeg noen gang har hatt. De tåler tørke godt, inkludert tørr inneluft på vinteren, og formerer seg lett. Ettersom de spiser døde snegler, fungerer de også godt som ryddemannskap. Til snegler å være er de overraskende raske. Tida fra egglegging til klekking er ofte under ei uke, den korteste tida jeg har observert for noen snegleart. Derimot vokser de ganske langsomt fra klekking til fullvoksen. De trenger mye kalk fordi de har så tykt skall.

Jeg har sett dem angripe og sette til livs en levende (sovende) snegl av en annen art, så de kan være svært aggressive. Det anbefales å sørge for at de får i seg nok protein gjennom kattemat, fiskefor o.l. De kan holdes sammen med andre arter, forutsatt at de får god plass og at det er omtrent like mange av hver art.

»

  1. jorge sier:

    I have albino ligth Shell undatas…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s