Achatina immaculata var panthera

Her presenteres hovedsakelig snegler av familien Achatinidae – afrikanske kjempelandsnegler, men andre tropiske og subtropiske snegler kommer etter hvert.

Temperatur: Generelt trives tropiske og subtropiske landsnegler i norsk stuetemperatur, men skal helst ha mellom 24 og 30 grader. Om natta kan det godt være litt kaldere, men ikke under 18 grader. For å få opp temperaturen kan du feste ei varmematte (beregna på reptiler) på utsida av terrariet. Ikke plasser den under eller inni, siden sneglene graver seg ned for å avkjøle seg og kan brenne seg hvis det blir for varmt.

Luftfuktighet: Dette måles i RH (relative humidity). De aller fleste snegler foretrekker en luftfuktighet over 80%RH. I de fleste norske hjem ligger RH på under 40%, spesielt om vinteren. For å oppnå høy nok luftfuktighet bør luftgjennomstrømming i terrariet begrenses. Snegler trenger ikke mye luft, men de kan kveles (eller drukne) siden de puster med lunger. Liten luftgjennomstrømning fører fort til mugg og sopp i terrariet. Mange snegler spiser mugg og sopp, og de ser ikke ut til å ta skade av det. Andre snegler påvirkes negativt av mugg og sopp, og kan i verste fall dø. Luftfuktigheten bør også økes ved å sprute vann inn i terrariet en gang om dagen, men det fører fort til at jorda blir klissvåt, noe enkelte snegler mistrives med. Sørg derfor for drenering. Levende planter kan også hjelpe, både ved å ta opp noe av vannet fra jorda og øke luftfuktigheten.

Lys: Snegler klarer seg fint uten lys, men min erfaring tyder på at skallene vokser jevnere dersom de har tilgang på UV-lys. Dette kan skaffes i dyrebutikker som selger reptilutstyr. Planter trenger, i motsetning til snegler, lys (helst 7000Kelvin).