Generelt spiser snegler det meste av grønnsaker, frukt, frøkjerner og blader. De bør få en så variert diett som mulig.

Husk å vaske alt de skal spise! Grønnsaker, frukt og bær sprøytes ofte spesielt mot snegler.

A. reticulata albino spiser på et skall beregna på fugler

Tilgang på kalk er ekstremt viktig for sneglene, siden de trenger det bl.a. til skallet sitt. Uten kalk slutter de å vokse, de kan ikke formere seg og vil til slutt dø. Bruk skall som er beregnet på fugler eller i pulverform beregna for reptiler (blandes med vann).

To grønnsaker ser ut til å være alle sneglers favoritter: Agurk og søtpotet. Hvert individ kan ha egne favoritter. Det kan være lettere for sneglene (spesielt når de er små) å spise mat som er delt i små biter.

Mange trelevende snegler spiser hovedsakelig lav og alger som vokser på trærne. Norsk reinlav fungerer fint som erstatning.

Sneglene kan også fores med tørrfor for katter, fisk og reptiler. De tørre bitene må serveres våte. Noen snegler er hovedsakelig kjøttetere og bør ikke holdes sammen med andre snegler. Disse bør få mer kattemat o.l. enn andre snegler.

A. immaculata var. panthera spiser kattemat

Sneglegift

Sneglene vil for det meste instinktivt styre unna ting de ikke tåler, men det skader ikke å tenke over hva du gir dem.

  • Salt – dødelig
  • Kobber – dødelig
  • Kjemikalier – mange hverdagslige remedier som såpe og parfyme kan være giftig for sneglene – skyll godt hvis du f.eks. har brukt noe til å rengjøre sneglariet
  • Nåletrær (furu, gran, einer)
  • Løk

Detaljert liste over trygg og farlig sneglemat på PetSnails

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s