Dette er den egentlige afrikanske kjempesneglen, verdens største landlevende snegl, med et sneglehus som kan bli hele 30 cm, men 18 cm er mer vanlig. Dette er ingen snegl for nybegynnere, siden det kan være vanskelig å få den til å trives. De er også generelt mindre aktive enn andre arter og graver seg gjerne ned.

De vil helst ha det varmere enn A.fulica; 25-30 grader om dagen og 23-27 om natta (forskjell mellom dag og natt 2-4 grader). Luftfuktigheten må være over 80%RH for at de skal trives.

Alder: Opptil 10 år, men 5-7 er vanlig i fangenskap under gode forhold.

Formering: Regnes som vanskelige å få til å parre seg og legge egg. De legger 30-300egg om gangen.

ifokus.se

Petsnails.co.uk

»

 1. yvonne sier:

  Hei! Har fått meg 3 stykker og harl alt den trenger, fuktigheteb og varmen er der, men 1 av dem har gjemt seg under en sten og ned i jorden. hvorfor gjør den det? Jeg fukter jorden ofte og de 2 andre koser seg og klarter på alt.

  • Tarald sier:

   Denne arten er kjent for å være lite aktive og graver seg ofte ned selv om forholdene er gode. Hvis de er voksne kan det også hende at de graver seg ned for å legge egg. Det er også vanlig at de graver seg ned mens skallet vokser. Det er ikke grunn til bekymring for en snegl har vært nedgravd en uke. Da kan den graves opp og gis et lunkent bad/dusj.

 2. Peter sier:

  Kul side 🙂

  jeg har 3 stk av disse tigersneglene, har hatt dem i noen uker.
  Det bekymrer meg at de bare vil spise agurk og isbergsalat da jeg leser at disse er svært næringsfattige.
  Har prøvd med tomat, gulerot, løvetann, eple, pære, banan++, men de tar bare en bit eller to, og stikker.
  Er dette greit? Jeg ønsker at de skal vokse så fort som mulig, og få i seg god næring.
  Har du i tillegg tips for hvordan jeg skal få dem til å vokse raskt?

  (De spiser masse av sepiaskallet, så det går fint)
  Takk for svar.

  • Tarald sier:

   Takk 🙂
   Søtpotet er noe alle sneglene mine liker, og som er veldig næringsrikt. Prøv det! Andre muligheter: mango, melon, algefor til akvariefisk, geckopulver blandet med vann (blir dyrt i lengden, men er veldig næringsrikt og noe mine snegler elsker).
   Generelt vil de vokse raskere hvis de har over 25C og tilgang på mye kalk. Du kan f. eks. prøve å strø kalsiumpulver over maten.

   Lykke til!

 3. Tekna sier:

  Hei.
  Vår lille søtnos har fått en sånn hinne i åpningen. Leser at det er at den går i hi, men hvorfor gjør den det? er det en måte å få den ut av skallet på da? eller må vi vente en periode?

  • Tarald sier:

   Det stemmer. Det betyr at forholdene (enten temperatur eller fuktighet) ikke er som de burde. Ut fra årstiden vil jeg tippe at det er for kaldt og/eller for tørt. Prøv å plassere boksen/terrariet nærmere en ovn eller kjøp en varmematte (beregnet på reptiler, skal plasseres på utsiden, gjerne bakveggen). Hvis dere ikke har et hygrometer, er det lurt å skaffe det slik at dere kan måle luftfuktigheten. Hvis fuktigheten er for lav (under 70%); spray oftere (men unngå at bunnen blir gjørme) og dekk til en del av luftenettingen.
   Lykke til!

 4. strongmoth sier:

  Hei hei, herlig side!
  Jeg overtok nettopp tre Achatina Achatina for noen dager siden. De spiste et godt måltid søtpotet og gravde seg ned, ble der noen dager. Ble redd for at jeg hadde sprayet for mye der inne og at de kunne ha druknet der nede så gravde dem opp i dag morges og de var helt ok men supersøvnige. To av dem hev glupsk i seg endel oppbløtt kattemat og litt jordbær før de nå er i ferd med å grave seg ned igjen, men den tredje gikk i gang med å grave seg ned igjen øyeblikkelig uten å ta moe mat først. Bør jeg være bekymret?
  Skal jeg la være å spraye og skru ned noe på temp når de er nedgravd i flere dager eller skal jeg fortsette å holde det veldig fuktig i lufta over og like varmt i rommet uansett?
  Vennlig hilsen Bella 🙂

  • Tarald sier:

   Takk 🙂
   Når de graver seg ned er det ofte et tegn på at temperaturen er for lav (under 25grader) (eller i sjeldne tilfeller for høy, altså over 30grader). Det kan også skyldes for lav luftfuktighet (under 80%). Har du et hygrometer? Selv om du sprayer hver dag kan fuktigheten i lufta være for lav, spesielt om vinteren. For å øke luftfuktigheten kan man dekke til de fleste luftehulla.
   Generelt er Achatina achatina mindre aktive enn mange andre snegler, så det trenger egentlig ikke å være noe galt. De fleste snegler er nattaktive og man kan ikke forvente særlig aktivitet på dagtid. Luftfuktigheten og temperaturen bør holdes konstant slik at de oppmuntres til mer aktivitet.
   Lykke til!

 5. strongmoth sier:

  Takker for svar! De ramla litt uventet kjapt inn i livet mitt, ante ikke at sånne fantes før forrige uke 🙂 Så jeg har ikke hygrometer eller termometer men det er mer sannsynlig at det er for varmt enn for kaldt der inne akkurat nå.
  Kjøpte en svær balje med luftehull på Europris til jeg kan få skaffet terarium: http://www.europris.no/kunder/europris/euro.nsf/pages/produkt?open&gruppeid=E0502&artnr=114004&qm=sym,3,1,4,0,0
  Det er skikkelig sumpfuktig men ok luft inni der, tror luftfuktigheten er veldig høy, men skal skaffe hygrometer så jeg vet sikkert. Hadde fått det mye varmere i dag enn i går, så utover dagen nå har to av dem ligget i den fuktige mosen med øynene på stilk og liksom bare ligget der og kikket. Ser avslappa ut og har spist bra.
  De har lecakuler i bunn med vann men fikk ikke tak i duk så de har 14cm med jord rett oppå der igjen. I går natt drev de og balte helt nedi lecakulene hele natta, laget et svare leven 😀 Og sang hvilket gav meg fullstendig panikk til jeg fikk googlet det.
  Håper jeg får dette til! De har fått navnene Speedy Gonzales, Il Tempo Gigante og Mount Rushmore 🙂
  Tusen takk for gode råd! 🙂

 6. Singne sier:

  Har achatina achatina selv fantastisk nettside.

 7. Petradentredje sier:

  Hei jeg har fått meg ro afrikanske tigersnegler. Jeg lurer på om hvilke mat jeg kan gi dem. Vi har prøvd gress,gulrot,grøt,paprika og agurk. De er bare 4 måneder.

 8. Petradentredje sier:

  Hei jeg har fått meg to afrikanske tigersnegler. Jeg lurer på om hvilke mat jeg kan gi dem. Vi har prøvd gress,gulrot,grøt,paprika og agurk. De er bare 4 måneder.

 9. Stian sier:

  Mine achatina achatina spiser godt men de spiser bare agurk, søtpotet og salat

  • strongmoth sier:

   Hei Stian, håper det er greit jeg svarer her. Mine var sånn i starten men nå liker de veldig godt blomkål, solsikkekjerner som har ligge i bløt over natta først, og de elsker forskjelige «smoothies» med kokte gulrøtter blanda med andre grønnsaker og feks litt rå gulrot miksa inn.
   De liker også tomat, men bare av og til. Det er sånne miksa smoothies de liker nesten best. Gulrot/agurk-purè er bankers 😉
   Lykke til med sneglene dine!

 10. Stian sier:

  Bør jeg bli bekymret

 11. Stian sier:

  Hallo?

 12. Ingebjørg sier:

  Hei. Jeg har en Achatina Achatina sammen med Achatina Iredalei. Det går foreløpig helt fint. De eter alt de kommer over men kattemat er favoritt. og de er ganske aktive. De er sååå herlige ♡

 13. Stian sier:

  Ja de rører på seg, de spiser godt men bare solsikkefrø, tomat, agurk, salat og søtpotet.

 14. Stian sier:

  Og ja de spiser kattemat. ( tørrfôr altså )

 15. strongmoth sier:

  Absolutte matfavoritten for mine Achatina denne høsten har vært ferske/rå maiskolber fra bondemarkedet/grøntmarkedet på torget. Bare dra av bladene/pakke ut maiskolben. Da samler sneglene seg rundt kolben og det ser ut som et menneske har gnagd på den etterpå 😉

 16. Stian sier:

  Kult at de spiser mais det visste jeg ikke. Synes disse sneglene er mer fasinerene enn andre snegler ( achatina fulica, achatina alissa m.m. ). Hilsen stian 11 år

 17. Sneglebeumdrer sier:

  Jeg er jo nybegynner, men har 3stk ganske små nå. Har hatt de noen dager, mindre en en uke. Kommer jeg til og klare og ta hånd om de? Hva skjer om jeg er borte fra de 1 og 1/2 uke? Håper på svar. Klem Sneglebeundrer=)

  • Tarald sier:

   Det kommer litt an på hvor store de er. Friske, voksne snegler har ingen problemer med 1,5 uke uten mat/vann. Helt nyklekka vil kanskje ikke klare seg. Så litt avhengig av hvor store de er, blir det et lite sjansespill. Det finnes et par ting man kan gjøre for å bedre sjansene: Legg inn godt med mat som ikke råtner (solsikkekjerner, reinlav/kvitkrull) og en våt svamp (veldig viktig at den er uten såpe! Kan være vanskelig å få tak i. Myrmose er et alternativ, men det vil slite hardt på sneglehusene.)
   Kos deg med ny hobby! Og lykke til!

  • strongmoth sier:

   Mine kunne ikke klart seg alene så lenge, maks noen dager, trenger at noen stikker innom og holder fukten oppe, sprayer inn til dem og passer på at temperaturen er korrekt for dem, pluss fjerner gammel mat og legger inn nytt. Kan fort bli mye mugg på grønnsaker.
   Blir det for tørt og de klatrer på veggen eller oppunder taket i tanken/akvariet kan de i min erfaring også fort sette seg fast og ikke komme seg videre om de blir tørre der/veggen videre ikke er fuktig nok for dem. Beste er om du kan få noen til å passe dem på sitt bad hvor det er naturlig lunt så de lett kan holde øye med dem og stelle dem mens du er borte 🙂 Mamma har passa mine noen ganger 🙂 Snegler kan jo gjerne grave seg ned i en uke eller mer om de mistrives eller forholdene ikke er optimale men føler ikke det er noe man kan satse på eller være sikker på, best å skaffe pass og være sikker på at de passer på at lokket på akvariet/tanken (m luftehull) er på når sneglene er alene så ikke sneglene klarer rømme og treffe gulvet m skallet, blir så fort skallskade. Lykke til med dem! Det føles mye i starten men det blir ren rutine etterhvert 🙂 🙂

 18. Grete sier:

  Skikkelig bra side og mange flotte spørsmål 🙂 Vi har et 100liters akvarieb klar nå, imens vi venter på at Kjempe sneglene våre skal bli leveringsklare fra oppdretter.
  Varme: Kan vi skifte ut lysstoffrørene med uv lys mtp. varmen? Eller bør vi uansett få tak i varme matte til å ha under akvariet? Vi har ikke tenkt å avle frem snegler. Men det sies at dem legger egg selv, uten parring. Stemmer dette? Hadde vært gøy med 2 stk. Del syns helt sikkert det er fint med en venn. Selv om jeg først tenkte at noe baby-boom er uaktuelt. (jeg hadde ikke greid å gitt dem bort) 🙂
  Tusen takk for svar.

  • Tarald sier:

   Takk!
   Varmelamper er mindre effektive, og man kan risikere at sneglene brenner seg. Varmematten bør plasseres på siden av terrariet, ikke under. Sneglene graver seg ned for å kjøle seg ned, og kan bli overoppheta hvis jorda er varmere enn lufta.
   Det er ikke bevist at denne arten kan befrukte seg selv, men helt sikker er man ikke. Hvis de er to, legger de fryktelig mange egg (hundrevis!), så det kan være best å bare ha en. De har ikke vondt av å leve alene. Evt. kan man ha flere små som man selger/gir bort så snart de blir kjønnsmodne, eller helst like før. Gratulerer med ny hobby og lykke til!

 19. Lea sier:

  Kan man gøre noget så mine snegles-hus bliver mere blankt. Noget bestemt foder måske.
  Giver den specis

  • Tarald sier:

   Det er helt naturlig at sneglehusene blir slitt med tiden. For at de skal holde seg best mulig bør man unngå torvmose og annet substrat med pH under 7. Og selvsagt gi rikelig tilgang på sepia.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s