Det er innført nye regler for import fra 01.01.2016. Nå må du ha tillatelse for å innføre snegler fra utlandet, og denne må legges ved pakken.

Det er faktisk lovlig å sende såkalt laverestående dyr med posten. For at sneglene ikke skal lide noen nød på reisen, er det et par ting man bør tenke på:

  • temperatur
  • luft
  • støt
  • reisens varighet
  • mat (utenlands)

Temperatur

Send ikke snegler i posten når nattetemperaturen er under 10 grader (norske snegler 5grader)! Noen snegler tåler ikke så lave temperaturer heller og bør bare sendes midt på sommeren.

Luft

Landsnegler puster med lunger og trenger luft.

Støt

Postvesenet behandler ikke pakker og brev særlig pent. De kastes og klemmes hele tida. Hvis man sender sneglene som pakke, kan man sette plastboksen med sneglene i en større kasse med isopor eller avispapir. Dette beskytter også en del mot lave temperaturer.

Hvis sneglene sendes som brev, må plastboksen være solid og tåle en trøkk, og lav nok til at den får plass i en konvolutt. Denne legges i en fora konvolutt.

Reisens varighet

Innenlands: En pakke kan bruke nesten ei uke på å komme fram. Et brev bruker sjelden mer enn et par-tre dager.

Utenlands: En pakke bruker generelt 9 dager på å komme fram innen Europa. Et brev bruker ca 4.

Når man sender som pakke har man større mulighet til å beskytte sneglene, men fordelen ved det oppveies av lengden på reisen. Jeg vil anbefale å sende som brev, men da får man ingen sporingskode, og det hender at brev blir borte.

Mat er ikke nødvendig og bør unngås innenlands. Utenlands bør man evt. satse på mat som ikke råtner fort; altså heller søtpotet enn agurk f.eks.

Reiseboks

Boksen skal ha luftehull. Sneglene skal ha plass til å røre seg litt, men ikke så mye at de kan få skader når boksen ristes. Det kan være lurt å legge inn fuktig mose som støtdemping og for å hindre uttørking, og mange snegler vil også spise litt av den. Salat kan også brukes, men vær obs på at den kan være oppspist innen sneglene kommer fram. Det er bedre at sneglene har det for tørt enn for vått på reisen. De fleste snegler kan trekke seg inn i skallet og beskytte seg mot tørke.

Ett svar »

  1. magnus berg hellum sier:

    Hei jeg lurte på om jeg kunne kjøpt 2 eller 3 norske hage snegler kontakt meg på Gmail : magnus.progamer@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s