Jeg har gjort min første oppdagelse ved hjelp av den store boka om europeiske snegler. De sneglene jeg har tatt for å være Fruticicola fruticum (busksnegl) er mer sannsynlig Euomphalia strigella (hvitbåndsnegl). En art jeg aldri hadde hørt om, til tross for at jeg i tenåra pugga latinske sneglenavn, som jeg fant i ulike felthåndbøker for småkryp. Så nå er jeg veldig usikker på om jeg noen gang har sett Fruticicola fruticum. Hvorfor noen har kommet på å kalle dem hvitbåndsnegler lurer jeg også på.

Et raskt googlesøk viser at jeg ikke er den eneste som har tatt feil. Jeg skal nå rette opp alle feil det har ført til her på bloggen.

2014-05-06 14.36.02

Euomphalia strigella

Reklamer

Om Tarald

Born 1977 in Norway and have mostly stayed here since. I'm a writer with two collections of poems on my record, and I'm a transsexual man (FtM).

Ett svar »

  1. […] Tidligere i år «oppdaga» jeg en ny art som jeg aldri hadde hørt om blant norske snegler, Euomphalia strigella. Og konkluderte med at de sneglene jeg tidligere trodde var Fruticicola fruticum egentlig var E. strigella. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s