Endelig begynner det å bli såpass varmt at jeg tør sende disse europeiske artene. Felles for alle artene er at man ikke får tillatelse til å importere dem. Husk at utsetting i norsk natur er forbudt!

Leptaxis undata
Assorterte størrelser fra halvvoksne til voksne (ca 2 cm i diameter). Finnes vilt bare på Madeira. En av artene jeg har lykkes best med og setter mest pris på; vakker struktur på skallet og beveger seg raskere enn mange andre snegler. Formerer seg lett, tåler tørke. Trives i romtemperatur.
50kr/stk. + porto
5 stk. for 200kr (inkl. porto)

DSC04205

Helix aspersa (Cornu aspersum)
Finnes over store deler av Europa og er spredt til andre verdensdeler, men ikke så langt nord som hos oss. Blir inntil 4cm i diameter og formerer seg lett. Tåler tørke og trives i romtemperatur. Formerer seg lett. Bør egentlig bli litt større før de sendes. Jeg har også et par voksne til overs (kjedelige skall) for 100kr/stk.
Babyer 5stk. for 200kr (inkl. porto)

_DSC4854

De voksne som selges er av samme type som den fremste av disse to. Babyene har forløpig ikke klare tegninger på skallet.

Rumina decollata (rovsnegler)
Spiser andre snegler på samme størrelse og mindre, men også vanlig grøntfor. Finnes over store deler av Europa og er spredt til andre verdensdeler. Det er dokumentert at de kan formere seg på egenhånd. Trives i romtemperatur og tåler tørke. I løpet av året skal jeg teste om de spiser brunsnegler og norske sneglearter. Jeg vil gjerne få tilbakemelding om hvorvidt den spiser Achatina-babyer.
50kr/stk. +porto

_DSC7434

Halvvoksen Rumina decollata

Vinbergsnegler (Helix pomatia, viltfanga)
Etter utsetting finnes det spredte bestander i Sør-Norge og ser ut til å spre seg stadig mer. Nesøya i Asker har den eldste bestanden (fra 1952), og det er der jeg henter snegler. I fjor fant jeg 500stk.på få timer, så antallet jeg kan skaffe er ganske ubegrensa. De finnes over store deler av Europa, men er flere steder trua fordi leveområdene bygges ut og fordi de sankes som menneskemat. De kan være litt vanskelige å få til innendørs.
Inntil 10 stk. for 200kr (inkl. porto)
10-100 stk. for 300kr (inkl. porto)

2015-05-07 14.32.46

Brennenesler brenner ikke snegler.

Andre viltfanga arter
Helicigona lapicida (bergsnegl): 5 for 100kr
Cepaea nemoralis (stor hagesnegl/lundsnegl): 5 for 100kr
Cepaea hortensis (vanlig hagesnegl): 5 for 100kr
Cochlodina laminata (glattkøllesnegl): 5 for 100kr
Fruticicola fruticum (busksnegl): 5 for 100kr
Arianta arbustorum (krattsnegl): 5 for 100kr

Porto kommer i tillegg. For store mengder eller hvis du ønsker mange av artene kan vi sikkert komme fram til en pakkeløsning med rabatt.

Bestilling

Reklamer

Om Tarald

Born 1977 in Norway and have mostly stayed here since. I'm a writer with two collections of poems on my record, and I'm a transsexual man (FtM).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s