For et par dager siden kom svaret på min Søknad om innførsel av snegler. Av de 20 artene jeg søkte om har jeg fått tillatelse til å innføre 11:

Limicolaria numidica
Limicolaria martensiana
Achatina iredalei
Hadra webbi
Phaedusa paviei
Helicophanta magnifica
Pancala batanica
Camaena cicatricosa
Acavus superbus
Bertia brookei
Euhadra amaliae

Hovedgrunnen til å ikke godkjenne resten er at man vet for lite om dem og de ber meg dokumentere at de ikke kan overleve i norsk natur eller er kjente bærere av parasitter som kan skade norske dyr. Dette gjelder bl.a. Archachatina marginata (her tror jeg det finnes dokumentasjon, så det skal jeg fikse) og snegler fra middelhavsområdet (Rumina decollata, Zonites algirus, Tingitana shioum (Marokko), m.fl.). I første omgang konsentrerer jeg meg om å skaffe dokumentasjon på de sneglene som jeg har størst mulighet for å få tak i.

Det er åpenbart ikke mulig å få godkjent søknad om hele familiegrupper – man må ha artsnavn. Selv om dette vanskelig kan kontrolleres uten disseksjon.

Heldigvis varer tillatelsen i 3 år (men kan oppheves/endres dersom det dukker opp nye opplysninger om f.eks. parasitter eller kuldetoleranse).

Jeg håper noen tar seg bryet med å søke tillatelse for Achatina fulica på bakgrunn av min drøfting her.

Om Tarald

Born 1977 in Norway and have mostly stayed here since. I'm a writer with two collections of poems on my record, and I'm a transsexual man (FtM).

»

  1. Du gør et flot stykke arbejde Tarald. Godt gået. 🙂

  2. Hege sier:

    Hei du! Vi fant en snegl i sjøen idag vi aldri har sett før. Min far har drevet med dykking før og har heller aldri sett denne typen. Fant ikke noe Mailadresse her så kan du sende meg en Mail så skal jeg få sendt deg noen bilde av denne sneglen? Kanskje du vet hva det er.
    Hilsen Hege 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s