Mine Cepaea nemoralis stortrives. Så langt har jeg observert to kull med babier, og det begynner å bli overbefolka inni det lille sneglariumet. Disse sneglene er ikke så vanlige i Norge, og det er derfor ikke bare å sette ut noen hvor som helst. I går ble det klart at problemet har fått en midlertidlig løsning.

En snegleentusiast på Madeira (ei portugisisk øy med særprega dyreliv) skal sende meg noen lokale snegler (Leptaxis undata, muligens flere arter) i bytte mot en haug C.nemoralis-babier og noen voksne C. hortensis jeg må ut på jakt etter. Jeg er selvsagt i fyr og flamme!

Som disse bildene illustrerer, blir dette bare en midlertidig løsning på «problemet»:

Sneglen til venstre var den som fikk meg til å tro at jeg hadde fått med meg en C. hortensis hjem, men de siste ukene har den utvikla den karakteristiske mørke stripa ved skallmunningen og er altså likevel en C. nemoralis.

Jeg synes disse sneglene har nydelige skallfarger! Men nå kan jeg altså vente meg et par kull med babier til. Kanskje på tide å jakte på egg for å hindre total overbesnegling her?

 

Reklamer

Om Tarald

Born 1977 in Norway and have mostly stayed here since. I'm a writer with two collections of poems on my record, and I'm a transsexual man (FtM).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s